Stiri din tulcea

A început a XII-a editie a Concursului de Matematică „LAURENȚIU PANAITOPOL”

31 martie 2023
A început a XII-a editie a Concursului de Matematică „LAURENȚIU PANAITOPOL”

A început a XII-a editie a Concursului de Matematică „LAURENȚIU PANAITOPOL”

Timp de 3 zile, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din municipiu se desfășoară cea de-a XII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „LAURENȚIU PANAITOPOL”, o ediție aniversară la care participă 130 de elevi din Constanţa, Galaţi, Pitești, Curtea de Argeș, Râmnicu-Sărat, Slobozia, Bucureşti şi, bineînţeles, Tulcea, după cum a anunțat colegiul tulcean, pe pagina sa oficială.

Elevii se vor confrunta cu problemele special concepute pentru ei de câţiva dintre titanii matematicii contemporane romăneşti, precum iluştrii profesori Radu Gologan, preşedintele Societăţii Române de Ştiinţe Matematice, Cătălin Gherghe, prim-vicepreşedintele SSMR, Mihai Bălună, profesor la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti şi unul dintre coordonatorii loturilor naţionale de matematică ale ţării noastre.
Potrivit sursei, vor fi probleme apreciate unanim ca fiind pe cât de dificile, pe atăt de frumoase, concursul de la Tulcea fiind, de altfel, recunoscut pentru frumuseţea subiectelor propuse.

Asemeni ediţiilor anterioare, și ediția din acest an beneficiază de implicarea financiară a Consiliului Judeţean Tulcea, care a asigurat fondul de premiere, si a Asociației de Părinți a CDSH care asigură cazarea și masa participanților externi.

Ca în fiecare an, cuantumul premiilor va fi fost suplimentat, din fonduri proprii, de doamna profesoară Maria Panaitopol, soţia marelui matematician al cărui nume îl poartă concursul nostru, domnia-sa urmand sa ofere laureaţilor si câte o plachetă de excelenta.

(sursă info și foto : fb CDSH )