Stiri din tulcea

A început a 30-a ediție a Simpozionului Internațional „Delte și Zone umede“

6 iunie 2023
A început a 30-a ediție a Simpozionului Internațional „Delte și Zone umede“

A început a 30-a ediție a Simpozionului Internațional „Delte și Zone umede“

 

Deschiderea celei de-a 30-a ediții a Simpozionului „Delte și Zone umede“, eveniment internațional organizat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) Tulcea , a avut loc azi, 6 iunie, la sala Mihail Kogălniceanu.

Simpozionul este organizat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, IAD (Asociația Internațională pentru Cercetarea Dunării), BENA (Asociația Balcanică pentru Mediu), cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, potrivit informațiilor publicate de INCDDD Tulcea.

În deschiderea lucrărilor, directorul general al INCDDD, Marian Tudor, a vorbit despre importanța parteneriatelor durabile, esențiale pentru gestionarea eficientă a ecosistemelor, dar și despre semnificația culturală a zonelor umede, a transmis Consiliul Județean Tulcea.

CJ Tl simpozion internat INCDDD iun 23

Din prezentarea succintă a rezultatelor celor 29 de ediții ale simpozionului organizate până acum, realizată de directorul general INCDDD Tulcea, reținem că au fost peste 2.000 de participanți, au fost prezentate peste 1.300 de comunicări științifice și publicate aproape 1.000 de articole în analele științifice ale Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Prezent la deschiderea simpozionului, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Lucian Simion, a declarat :

„În întreaga mea activitate în administrație, am avut onoarea de a participa, în repetate rânduri, la lucrările diferitelor sesiuni organizate în cadrul acestui simpozion și pot să apreciez faptul că ați reușit să dați răspunsuri multor probleme și, mai important, ați reușit să ridicați întrebări care s-au concretizat în numeroase proiecte implementate în beneficiul județului nostru.
Noi, reprezentanții județului Tulcea, suntem onorați să avem aici un institut de asemenea valoare, care reușește, an de an, să organizeze un eveniment ce aduce la un loc personalități de marcă din întreaga lume, interesate să colaboreze în probleme de mediu“,

a transmis, în cadrul evenimentului, Lucian Simion.

(surse info, foto : fb INCDDD, fb ConsiliulJudeteanTulcea)