Stiri din tulcea

A fost semnat contractul de finanțare privind dotarea a 22 de școli din municipiu

27 iulie 2023
A fost semnat contractul de finanțare privind dotarea a 22 de școli din municipiu

A fost semnat contractul de finanțare privind dotarea a 22 de școli din municipiu

Peste 4,6 milioane de euro (22.566.243,88 Lei), finanțare nerambursabilă prin PNRR, vor fi folosiți pentru ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Tulcea”, mai exact a celor 22 de școli aflate în administrarea Primăriei Tulcea, conform celor publicate de edilul orașului, Ștefan Ilie.

Este vorba de grădinițele „Dumbrava Minunată”, „Nr.18”, „Nr.17, „Nr.3”, școlile gimnaziale „Nr.12”, „Ioan Nenițescu”, „Alexandru Ciucurencu”, „Constantin Găvenea”, „Elena Doamna”, „Ion Luca Caragiale”, „Nifon Bălășescu”, Școala Profesională „Danubius”, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian”, liceele Tehnologice „Anghel Saligny”, „Brad Segal”, „Henri Coandă”, „Ion Mincu”, liceeele Teoretice „Grigore Moisil” și „Ion Creangă”, Liceul de Arte „George Georgescu” și colegiile „Spiru Haret” și „Delta Dunării”.

Contractul de finanțare, prin care se va realiza acest obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea învățământului din Tulcea, a fost semnat ieri de primarul Municipiului și de ministrul Educației, Ligia Deca.

Potrivit Ministerului Educației, ieri, la Palatul Victoria, a avut loc un moment istoric pentru sistemul educațional românesc prin semnarea primelor contracte de finanțare pentru dotarea școlilor din România, printr-o investiție de modernizare masivă a infrastructurii educaționale, pentru care se alocă peste 1 miliard de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Peste 5.600 de unități de învățământ preuniversitar, palate și cluburi ale copiilor, Centre de Resurse și Asistență Educațională vor primi mobilier nou, vor fi dotate cu laboratoare de informatică, de științe și multidisciplinare, cabinete școlare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică și echipamente IT.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb stefan.ilie.tulcea, fb edu.ro)