Stiri din tulcea

A fost semnat contractul de achiziție a noii nave ce va traversa Dunărea spre Tudor Vladimirescu

12 septembrie 2023
A fost semnat contractul de achiziție a noii nave ce va traversa Dunărea spre Tudor Vladimirescu

A fost semnat contractul de achiziție a noii nave ce va traversa Dunărea spre Tudor Vladimirescu

Așa cum v-am informat, în această vară, Primăria Municipiului Tulcea a demarat procesul de achiziționare a unei ambarcațiuni transport călători pe traseul Tulcea-Tudor Vladimirescu iar ieri, 11 septembrie, edilul orașului, Ștefan Ilie, a semnat contractul de achiziție.

În contextul în care actuala navă Civitas nu asigură condiții adecvate călătorilor, mai ales în perioada sezonului rece, pasagerii fiind nevoiți să călătorească permanent în aer liber, este necesară această achiziție, realizată în urma accesării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile (FLAG Delta Dunării) în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei (242.000 €), potrivit datelor publicate de Primăria Tulcea.

Nava de transport călători va beneficia de salon de pasageri cu climatizare (încălzire și răcire după caz), ce va asigura confortul pasagerilor atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii. Caietul de sarcini mai prevede: capacitate de 50 de călători, grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilități), instalație de panouri fotovoltaice şi o lungime maximă a ambarcațiunii de 20 metri.

Prim Tl interior nava noua transport public sept 23

Potrivit sursei, termenul maxim pentru construcție și livrare este de 6 luni, ceea ce înseamnă că în primăvara anului viitor, pentru locuitorii din Tudor Vladimirescu, prinicipalii beneficiari, se va îmbunătăți substanțial transportul public între cele două maluri ale Dunării : pentru copii către școlile din oraș şi pentru părinți către locul de muncă, cabinete medicale sau alte servicii disponibile în Tulcea.

(surse info, foto : fb primariatulcea, arhiva RD)