A fost lansat proiectul „NuTeLasaDusa” !

11 februarie 2021 | Actualitate
A fost lansat proiectul „NuTeLasaDusa” !

A fost lansat proiectul „NuTeLasaDusa” !

Lansarea proiectului #NuTeLasaDusa, anunțată ieri printr-un comunicat, de europarlamentarul Ramona Strugariu, are ca pilon central o platformă, prin intermediul căreia cei interesaţi pot învăţa să recunoască semnele traficului de persoane şi cum se pot proteja, site-ul NuTeLasaDusa.ro fiind un spaţiu destinat potenţialelor victime ale traficului de persoane, „ademenite prin metoda Loverboy”, dar şi prietenilor, familiilor sau apropiaţilor acestora, ce oferă tuturor celor interesaţi explicaţii detaliate despre modul de operare al traficanţilor şi recompune într-o relatare audio povestea reală a unei victime, pornind de la o serie de interviuri cu câteva supravieţuitoare ale fenomenului.

Conform statisticilor Comisiei Europene, România ocupă primul loc în topul statelor UE ca ţară de provenienţă a victimelor traficului de persoane, titreaza Agerpres „Între 2017-2018, din totalul celor 14.145 de victime ale traficului de persoane identificate de statele membre, cele mai multe proveneau din România. În numele iubirii, anual, mii de românce sunt ademenite, sechestrate şi forţate să se prostitueze, în ţară sau în străinătate. Pentru multe dintre acestea, poveştile frumoase de dragoste se transformă rapid în cele mai mari coşmaruri. Ameninţate cu moartea, bătute şi exploatate sexual, zeci de mii de românce ascund în spatele relaţiei perfecte suferinţe fără voce”, reiese din comunicat.

Mesajul campaniei este promovat pe reţelele sociale, cu prioritate către tinere cu vârste între 14 şi 27 de ani, principalul grup vizat de traficanţi, şi va fi diseminat prin difuzarea unor spoturi radio şi prin colaborarea cu unii dintre cei mai cunoscuţi creatori de conţinut ai momentului.

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT