Stiri din tulcea

A crescut numărul copiilor ce s-au declarat victime ale cyberbullying-ului

8 februarie 2023
A crescut numărul copiilor ce s-au declarat victime ale cyberbullying-ului

A crescut numărul copiilor ce s-au declarat victime ale cyberbullying-ului

Doi din cinci copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale, comparativ cu anul trecut dar doar 17% dintre copii admit că au trimis altora astfel de mesaje cu conținut ofensator, se transmite printr-un comunicat Salvați Copiii România, primit la redacție.

Această situație reiese din sondajul online realizat de organizația citată, în luna ianuarie, printre copiii care au acces la internet, cu vârsta cuprinsă între 8 si 17 ani.

Ponderea fetelor care afirmă că au fost jignite pe internet este cu 12 puncte procentuale mai mare decât a băieților care au avut o astfel de experiență, iar copiii din mediul rural afirmă într-o măsură mai ridicată că au fost jigniți / deranjați pe internet comparativ cu cei din mediul urban.

Din rezultatele sondajului:
· 40% dintre copii afirmă că au fost jigniți sau deranjați pe internet, în creștere față de anul trecut;

· Adolescenții/liceenii și fetele afirmă acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată;

· 77 % dintre copii afirmă că petrec cel puțin 3 ore zilnic, pe internet; fetele afirmă într-o măsură semnificativ mai ridicată că petrec peste 6 ore online, comparativ cu băieții.

· În 2022, numărul de sesizări primite la linia de raportare esc_ABUZ a fost de 8.804, dintre care 6.092 cu conținut dăunător ilegal, 5.686 afișând imagini sau materiale înfățișând abuz sexual asupra copiilor.

În acest context, organizația Salvați Copiii România atrage atenția că hărțuirea online, cyberbullying-ul, are consecințe socio-emoționale pe termen lung și se adaugă cazurilor de violență fizică din școli.

(sursă info și foto : comunicat de presă Salvați Copiii România)