Stiri din tulcea

Iluminat public ultramodern, într-o comună izolată din Delta Dunării

4 februarie 2022
Iluminat public ultramodern, într-o comună izolată din Delta Dunării

Iluminat public ultramodern, într-o comună izolată din Delta Dunării

Comuna C.A Rosetti, din Delta Dunării, considerată izolată din cauză că accesul se face doar pe apă, are începând din această lună iluminat public modern, un proiect realizat prin FLAG Delta, transmite Asociația Grup Local pentru Pescarie Durabilă în Delta Dunării.
Primăria C.A. Rosetti a realizat modernizarea sistemului de iluminat stradal al comunei prin achiziția de corpuri de iluminat, ce utilizează tehnologiile LED-urilor ca fiind cele mai economice și ecologice soluții de iluminat public stradal.
Noua tehnologie ecologică de iluminat stradal înlocuiește actualul sistem clasic de iluminat cu becuri incandescente, reducându-se consumul de energie electrică, scăderea costurilor de întreținere prin durata de viață mult mai mare a surselor led decât a becurilor tradiționale și producând o lumină mult mai puternică și mai apropiată de conceptul de lumină albă ideală.
Iluminatul stradal al comunei C.A. Rosetti era insuficient și învechit, iar modernizarea lui va duce la desfășurarea în siguranță a activităților curente atât în rândul locuitorilor comunei, dar și al turiștilor veniți în zonă.
Investiția propusă se încadrează în obiectivul general al strategiei Grupului Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, care a fost conceput luând în considerare toți factorii care influențează zona din punct de vedere economic, social și de mediu al comunității, respectiv stoparea declinului sectorului și reconversia grupurilor afectate.
Potrivit informațiilor furnizate de Valentin Moldoveanu, managerul Flag Delta Dunării, proiectul european prin care a fost modernizat iluminatul public din C.A. Rosetti valorează 331. 409,50 lei.
iluminat modern C.A. Rosetti 3 iluminat modern C.A. Rosetti 2
Sursă info și foto: Facebook FLAG Delta Dunării