Stiri din tulcea

9 pacienți morți pe secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, în urma unui incendiu! Surse: Cauza ar fi un scurt-circuit la un prelungitor!

1 octombrie 2021
9 pacienți morți pe secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, în urma unui incendiu! Surse: Cauza ar fi un scurt-circuit la un prelungitor!

9 pacienți morți pe secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, în urma unui incendiu! Surse: Cauza ar fi un scurt-circuit la un prelungitor!

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au murit în urma incendiului. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați au fost transferați la celelalte spitale din municipiu.

Incendiul s-a manifestat la secția de Terapie Intensivă, cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Primele imagini surprinse la doar câteva momente după izbucnirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa, arată cum salvatorii sparg geamurile saloanelor pentru a-i putea evacua pe pacienții rămași captivi în interior.

incendiu spital constanta 1

incendiu spital constanta 4

evacuare pacienti pe geam incendiu spital constanta 1

Mai mulţi pacienţi au fost scoşi cu tuburile de oxigen pe faţă în stradă, pentru a scăpa din incendiu.

bolnavi resuscitati strada incendiu spital constanta 729510

incendiu la spitalul de boli infectioase din constanta 729514

Un bolnav chiar a fost resuscitat în curtea spitalului, iar alţii au fost transferaţi în maşinile pompierilor sau la celelalte spitale din municipiul Constanța.

Se pare că incendiul a fost declanşat de o defecţiune pe secţia de Terapie intensivă. Potrivit unor surse ale Antena3, un prelungitor de pe secția de ATI ar fi făcut scurt-circuit și a luat foc.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.  În total, 113 de persoane au fost evacuate, din care 50 la alte spitale.

Ora 12.43: Rudele pacienților morți în incendiu au ajuns la spital și deplâng ”nepăsarea” autorităților. ”Cum e posibil să moară ca șobolanii?”, a spus fiica uneia dintre pacientele moarte prin asfixiere.

Ora 12.12: Ministrul Sănătății, Cseke Attila: Este un incident nefericit, cauza va fi stabilită de specialiști. Vom trage învățămintele.

Ora 12.08: Managerul spitalului, Stela Halichidis: În urma controlului din februarie toate neregulile și defecțiunile ar fi fost remediate / Nu exista nimic în priză în afara de instalațiile medicale

Ora 12.08Instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor de la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu funcționau la finalul anului trecut, potrivit unui raport al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ora 11:50 În urma incendiului de la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța funcționa într-o clădire din 1938. O analiză a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, publicată pe site-ul instituției și realizată în 2021, scoate în evidență problemele din unitatea sanitară, construită în 1938.  Printre problemele spitalului se numără: „pacienți neasigurați” și ”personal epuizat fizic și psihic”.

(sursă info și foto: g4media.ro, antena3.ro, libertatea.ro, digi24.ro)