Stiri din tulcea

81 de amenzi în valoare totală de 25 000 de lei date de polițiștii tulceni

9 februarie 2021
81 de amenzi în valoare totală de 25 000 de lei date de polițiștii tulceni

81 de amenzi în valoare totală de 25 000 de lei date de polițiștii tulceni

 

 

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activităţile de verificare au participat peste 100 forţe de ordine, fiind verificate peste 60 de societăți comerciale, precum şi 49 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 200 persoane.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 25.000 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.