Stiri din tulcea

8 medici de familie din județ, prinşi că nu respectă programul

24 august 2021
8 medici de familie din județ, prinşi că nu respectă programul

8 medici de familie din județ, prinşi că nu respectă programul

Opt medici de familie din judeţul Tulcea au fost sancționați de Casa Județeană de Sănătate, pentru că au fost prinși că lipsesc de la cabinete.

Controlul a fost făcut săptămâna trecută de o echipă de la CAS Tulcea, care a mers în teren să vadă dacă medicii au înțeles și pun în practică corect noua lege privind acordarea concediului medical.

Doar că 8 din cei 14 medici verificați nu au fost găsiți la cabinete.

eugenia vasile

Opt din cei 14 medici nu erau la cabinete. Ei vor fi sancţionaţi cu 5% din valoarea per capita din luna în care am făcut verificarea… O doamnă doctor mi-a spus că era în altă localitate, un alt doctor mi-a spus că tatăl său a avut probleme şi că se ocupa de acesta. (…) Aş încuraja primarii şi populaţia să fie sinceri cu autorităţile şi să atenţioneze atunci când medicul nu vine la program. Ei sunt plătiţi pentru acest lucru

a declarat directoarea CAS Tulcea, Eugenia Vasile. Aceasta a precizat că nu e prima dată când medicii de familie sunt prinși că lipsesc nemotivat de la programul cabinetelor. În timpul unui alt control efectuat, de data asta, în municipiul Tulcea, au descoperit că nu erau la lucru în timpul programului, trei medici de familie.

foto arhivă