8 instituții au participant la un exercițiu de amploare în orașul Babadag

21 noiembrie 2023 | Actualitate
8 instituții au participant la un exercițiu de amploare în orașul Babadag

8 instituții au participant la un exercițiu de amploare în orașul Babadag

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a desfășurat ieri, 20 noiembrie, un exercițiu de antrenament, cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul izbucnirii unui incendiu în localitatea tulceană Babadag, la care au participat 8 instituții și 16 voluntari, potrivit  buletinului informativ ISU Tulcea.

Conform scenariului, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la o hală de producție a mobilei, cu pericol de propagare la un alt obiectiv de interes și către locul intervenție s-a deplasat, de urgență, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

ISU Tl ex incendiu Babadag noiem 23

În urma recunoașterii în teren, pompierii militari au solicitat în sprijin alte două autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple, un container căutare – salvare, un echipaj SMURD și un Post Medical Avansat.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roșu de intervenție și a fost mobilizată, de urgență, gruparea operativă de la nivelul inspectoratului.
La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul instituțiilor cu funcții de sprijin în gestionarea unei astfel de situații de urgență și echipaje din cadrul Substației de ambulanță Babadag, fiind instalat și un punct de comandă pentru coordonarea forțelor de intervenție.
Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea a 11 persoane, cu diverse traumatisme, surprinse de incendiu în interiorul clădirii și pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Victimele evacuate au fost preluate și predate Punctului Medical Avansat, în vederea evaluării și transportului la o unitate spitalicească de primiri urgențe.
Din nefericire, una dintre victimele surprinse de incendiu prezenta leziuni incompatibile cu viața, personalul medical prezent la fața locului constatând decesul.

În această activitate complexă au fost angrenați 37 de ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, personal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale Babadag, Serviciului de Ambulanță Județean, personal din cadrul UPU SMURD, un reprezentant din cadrul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, personal din cadrul Rețele Electrice Dobrogea S. A și 16 voluntari.

Potrivit sursei, astfel de exerciții se desfășoară periodic, urmărindu-se nivelul de pregătire a personalului din structurile de intervenție.
(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea)

Alte Articole

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

Acțiune de informare a șoferilor privind PROCEDURA RESTITUIRII PERMISULUI DE CONDUCERE, derulată de polițiștii tulceni

18 iulie 2024

  Pentru informarea conducătorilor auto privind modificările legislative legate de procedura restituirii permisului de conducere (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2024 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere,…

CISTESTE MAI MULT
Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

18 iulie 2024

  În urma unei sesizări primite la începutul acestei săptămâni (în data de 15.07.2024), cât și a unei sesizări făcute către alte instituții, privind abandonarea de cadavre de animale, pe…

CISTESTE MAI MULT