70 de benzinării din țară, amendate de ANPC, pentru creșterea nejustificată a prețului la carburant!

11 martie 2022 | Eveniment
70 de benzinării din țară, amendate de ANPC, pentru creșterea nejustificată a prețului la carburant!

70 de benzinării din țară, amendate de ANPC, pentru creșterea nejustificată a prețului la carburant!

Primele rezultate ale acțiunilor de control dispuse de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, în contextul creșterii prețurilor la carburanți au fost anunțate aseară de Guvernul României.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat ieri:
ANPC a controlat în cursul zilei de astăzi peste 70 de stații de carburant pe întreg teritoriul țării. Au fost aplicate amenzi în valoare de 370.000 lei, cea mai mare amendă, de 100.000 lei, a fost dispusă chiar la sediul central al unui furnizor de carburanți în România.
Odată cu amenda a fost propus și semnat Ordinul președintelui ANPC, Horia Constantinescu, de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanți.
Stația de la Beiuș a fost amendată cu 35.000 lei, fiind propusă și semnată și în acest caz decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte.
ANPC, ANAF, Consiliul Concurenței, Inspecția Muncii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență efectuează controale care au în vedere verificarea mai multor aspecte de legalitate pe piața vânzării carburanților.
Guvernul României dezaprobă și va reacționa, prin toate pârghiile, la toate tentativele de dezinformare. Urmărim inclusiv aceste aspecte, luăm măsuri pentru a contracara aceste forme de război informațional și încercări de a crea instabilitate și de a răspândi nejustificat panica în rândul populației.
După ce au fost drastic amendați, reprezentanții Mol România au ieftinit imediat carburanții!
Carburanţii comercializaţi în reţeaua Mol România s-au ieftinit vineri dimineaţa cu aproape un leu la benzinăriile din Capitală, toate preţurile fiind sub 9 lei pe litru, potrivit datelor din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, relatează Agepres.

Reprezentanţii companiei Mol România, unde preţurile au crescut mai mult decât în restul pieţei, la peste 9 lei pe litru, au precizat într-un comunicat de presă că se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei. Potrivit acestora, în România, Mol are şi staţii în regim de franciză, unde nu deţine controlul preţurilor, mai scrie Agerpres.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, au catalogat isteria creată miercuri seară ca la un război informațional care are loc în România. Ca urmare, oamenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale!

(Sursă info: agerpres.ro, Ilustrație: playtech.ro)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT