Stiri din tulcea

6 sturioni au fost eliberați, ieri, de poliţiştii de frontieră tulceni

3 mai 2023
6 sturioni au fost eliberați, ieri, de poliţiştii de frontieră tulceni

6 sturioni au fost eliberați, ieri, de poliţiştii de frontieră tulceni

 

În zona localității Sf. Gheorghe, în urma unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, acționând împreună cu lucrători A.R.B.D.D., au descoperit ieri, 2 mai, 6 exemplare vii din specia sturion, ce au fost redate mediului natural, conform unui comunicat de presă emis azi de Garda de Coastă.

Peștele, cu o greutate totală de 25 kilograme, era prins în 2 unelte de pescuit tip setcă cu fir textil, ce aparțin unui tânăr de 22 de ani. Ambarcațiunea folosită de acesta, împreună cu motorul aferent, în valoare de 25.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot în acea zonă au mai fost descoperite în apă 6 unelte de pescuit de tip setcă cu fir textil, cu captură de aproximativ 108 kg pește specia crap și 27 kg pește specia sânger.

Garda de C pesti crap si sanger mai 23

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, unele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră desfășoară activități specifice pentru identificarea autorilor.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)