Stiri din tulcea

50 persoane fără adăpost sunt cazate în Centrul Phoenix din municipiu

30 ianuarie 2023
50 persoane fără adăpost sunt cazate în Centrul Phoenix din municipiu

50 persoane fără adăpost sunt cazate în Centrul Phoenix din municipiu

Centrul Social de Urgenta Phoenix Tulcea este, în această perioadă, plin, cu toate cele 50 de locuri ocupate, dar există „saltele și paturi suplimentare pentru cazurile urgente, pentru ca nimeni să nu rămână în stradă”, după cum a anunțat Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, instituție ce se ocupă de identificarea și cazarea în urgență a persoanelor fără adăpost în Centrul Social de Urgență Phoenix.

În contextul în care iarna și-a intrat în drepturi și temperaturile sunt negative, este important să știm cum trebuie să procedăm dacă găsim un om în stradă care suferă din cauza temperaturii foarte scăzute.

Cu toate că mulți dintre noi am crede că trebuie să îl ducem la un centru de persoane fără adăpost, varianta corecta este că persoana trebuie transportată de urgență la spital, prin apelarea la 112, deoarece starea sa medicală trebuie neapărat evaluată de către cadre specializate.

În plus, persoana trebuie echilibrată din punct de vedere termic și acest lucru nu se poate face decât sub strictă observație medicală: temperatura corpului trebuie crescută cu un grad pe oră, iar centrele de persoane fără adăpost nu dispun de aparat medical sau cadre medicale.

Abia după ce persoana este evaluată și echilibrată, personalul medical o recomandă către Centrul Social de Urgență Phoenix.

(surse info și foto : fb daps.tulcea, fb csuptl)