Stiri din tulcea

50 de liceeni au participat la Concursul Interjudețean „Eco HoReCa” 2024, la Tulcea

1 aprilie 2024
50 de liceeni au participat la Concursul Interjudețean „Eco HoReCa” 2024, la Tulcea

50 de liceeni au participat la Concursul Interjudețean „Eco HoReCa” 2024, la Tulcea

La cea de-a doua ediție a Concursului Interjudețean „Eco HoReCa”, organizat în perioada 30 – 31 martie 2024, în municipiul Tulcea, au participat 50 de elevi, de la învățământul profesional, din județele Constanța, Galați, Ialomița și Tulcea, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în calitate de organizator.

Competiția s-a adresat elevilor din clasele a X-a și a XI-a, viitori lucrători în sfera serviciilor de cazare și alimentație, care și-au valorificat, în mod creativ, competențele tehnice și ecologice prin susținerea probelor teoretice și practice din cadrul celor trei secțiuni ale concursului – „Armonie și confort”, „Delicii culinare” și „Talentul servirii”.

Concursul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea și al unităților de învățământ partenere: Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea, Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea, Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia, are ca scop educarea tinerilor din învățământul profesional pentru a contribui la o dezvoltare durabilă socială, economică și de mediu în domeniul HoReCa.

ISJ Tl concurs Eco HoReCa ed 2 mart 24 spectacol

Festivitatea de deschidere a avut loc la Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea, într-un decor reprezentativ pentru diversitatea etnică ce caracterizează județul Tulcea, iar ansamblul „Plaiuri dobrogene” a încântat participanții cu jocuri populare specifice zonei noastre.

Proba practică s-a desfășurat la Hotelul Delta din municipiu, elevii întrecându-se în a-și etala abilitățile tehnice și aptitudinile prin executarea de preparate culinare, amenajarea de spații hoteliere și realizarea de mise-en-place, toate într-o manieră ecologică.

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a fost prezent la festivitatea de premiere, admirând produsele realizate de elevi și felicitându-i pentru îndemânarea și creativitatea de care au dat dovadă.

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei a doua ediții a Concursului Interjudețean „Eco HoReCa”, precum și sponsorilor care și-au oferit susținerea cu promptitudine și generozitate.

(sursă info și foto : fb isjtulcea