Stiri din tulcea

5 incendii de vegetație cu risc de propagare, produse în județ, în această noapte

13 februarie 2024
5 incendii de vegetație cu risc de propagare, produse în județ, în această noapte

5 incendii de vegetație cu risc de propagare, produse în județ, în această noapte

 

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină la nu mai puțin de 5 incendii de vegetație uscată produse în cursul acestei nopți, în aria de competență a Detașamentului Tulcea : pe raza localităților Luncavița, Poșta, Agighiol, Tudor Vladimirescu și Murighiol, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea.

Incendiile s-au produs pe suprafețe relativ mici, dar din cauza vântului puternic și a vegetației foarte uscată, riscul ca acestea să se propage la obiective economice și de interes era foarte ridicat, se menționează în buletinul informativ emis de ISU Delta Tulcea.

ISU Tl 5 incendiii in noapte risc de propagare 12 13 feb 24

Din fericire, incendiile au fost observate la timp de participanții la trafic ori de către localnici, au fost rapid anunțate la numărul unic de urgență 112, iar pompierii tulceni, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență locale, au reușit în timp operativ să le localizeze și să le lichideze prevenind astfel producerea unor pagube însemnate.

Focul a afectat circa 6 ha de vegetație uscată și a ars aproximativ o tonă de gunoi.

În acest context, pompierii tulceni fac încă o dată apel către locuitori să fie responsabili și să respecte legislația în vigoare!

Este interzisă incendierea resturilor vegetale din gospodării, a terenurilor agricole și a zonelor uscate din Delta Dunării.
Astfel de incendii produse mai ales când sunt intensificări ale vântului pot deveni adevărate pericole pentru locuitorii zonelor locuite, pentru bunurile și locuințele acestora. De asemenea, fauna și vegetația au de suferit în urma acestor arderi.

(sursă info, video  și foto : buletin informativ ISU Tulcea)