Stiri din tulcea

41 de percheziții privind infracțiunea de furt calificat, în 12 județe, inclusiv Tulcea

29 septembrie 2023
41 de percheziții privind infracțiunea de furt calificat, în 12 județe, inclusiv Tulcea

41 de percheziții privind infracțiunea de furt calificat, în 12 județe, inclusiv Tulcea

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat ieri, 28 septembrie 2023, 41 de percheziții la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale din 12 județe : Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, conform unui comunicat de presă IGPR.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 stații RTK, 10 calculatoare pentru tractoare și 30 de cabluri.

Pol Ro perchezitii 12 judete si n Tulcea sept 23 4

Pol Ro perchezitii 12 judete si n Tulcea sept 23 2Pol Ro perchezitii 12 judete si n Tulcea sept 23 3

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde aceștia ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole.

Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Orașului Fundulea, Poliției Orașului Lehliu Gară, Poliției Municipiului Călărași, Poliției Municipiului Oltenița, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, precum și Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

De asemenea, au participat polițiști din județele vizate : Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

(sursă info și foto : comunicat de presă IGPR)