Stiri din tulcea

40 de amenzi date în Deltă, doar în acest weekend!

12 iulie 2021
40 de amenzi date în Deltă, doar în acest weekend!

40 de amenzi date în Deltă, doar în acest weekend!

ARBDD Tulcea a monitorizat și în acest week-end viteza de deplasare a ambarcațiunilor în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării! Au dat 21 de amenzi pentru depășirea vitezei maxime admise pe canalele din Deltă! De asemenea, au amendat alți 21 de operatori pentru că plimbau turiști fără veste de salvare în bărci fără acte legale!

În cursul acestui sfârșit de săptămână, inspectorii ecologi din cadrul comisariatelor regionale de control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au verificat un număr de 62 de ambarcațiuni ce își desfășurau activitatea pe teritoriul Rezervației.

Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 42 de sancțiuni: 21 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei de deplasare prevăzută de lege, 10 sancțiuni pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii și 11 sancțiuni pentru lipsa actelor de reglementare a activității desfășurate.

Acțiunile pentru controlul ambarcațiunilor de transport turiști au fost efectuate și cu sprijinul Poliției de Frontieră Sulina.

În cadrul acțiunilor de monitorizare și control, în aceeași perioadă au fost identificate și sancționate potrivit legii 22 de cazuri de campare și acces neautorizat (11 amenzi contravenționale și 11 avertismente).

(sursă info și foto: comunicat ARBDD Tulcea)