4 acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni încheiate cu succes în ultimele 3 zile

9 mai 2022 | Eveniment
4 acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni încheiate cu succes în ultimele 3 zile

4 acțiuni ale polițiștilor de frontieră tulceni încheiate cu succes în ultimele 3 zile

Un motor de barcă în valoare de 22.000 lei, căutat de autoritățile din Suedia, țigări de proveniență duty free, nedeclarate precum și zeci de kilograme de pește și sute de metri de plase, toate au fost descoperite de polițiștii de frontieră tulceni în 3 zile, conform unui comunicat al Gărzii de Coasta emis azi.

Motor de barcă în valoare de 22.000 lei, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră tulceni

Garda de C Motor barca

 

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

Azi, 09.05.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Astfel, pe raza oraşului Sulina, poliţiştii de frontieră au identificat, în posesia unui cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, un motor de barcă de 115 CP, în valoare de 22.000 lei, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoana în cauză a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului şi despre faptul că este căutat de către autorităţile din Suedia.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, iar motorul în cauză, în valoare de 22.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Țigări de proveniență duty free, nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în portul Sulina

 

Garda de C tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave acostate în portul Sulina, ascunse în sala de mese, cantitatea de 2.000 de pachete de țigări, proveniență duty free.

Duminică, 08.05.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat  controlul de sosire asupra unei nave sub pavilion Palau. Cu această ocazie, în sala de mese, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, 2000 pachete de țigări, proveniența duty free, fără timbru fiscal.

Țigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Infracțiuni de braconaj piscicol, zeci de kilograme de pește, sturioni și sute de metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă in urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol şi au depistat zeci de kilograme de pește, sturioni și sute de metri de plase.

Ieri, 08.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe digul de protecție al fluviului Dunărea, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 38, respectiv 40 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 26 kilograme de pește, specia crap și scrumbie, precum și un exemplar de sturion, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kg si lungimea de 106 cm, fiind redat mediului natural.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținere/transport al sturionilor, deținere/transport pește fără documente justificative și pescuitul în perioada de prohibiție”.

În zilele de 07 și 08.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona lacului Merheiul Mare au descoperit înșiruiri de plase de pescuit.
Aceștia au procedat la scoaterea plaselor, ocazie cu care au descoperit 50 kilograme de pește diferite specii.
Plasele de tip nailon, fir textil și mono-filament au o lungime totală de aproximativ 1 km.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”.

(sursă info și foto : comunicat Garda de Coastă)

Alte Articole

Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

21 iunie 2024

Elevii și tinerii din orașul nostru care doresc să-și testeze abilitățile de detectivi pot participa la evenimentul intitulat "Murder Mystery Treasure Hunt”, o „vânătoare de mistere tulcene” organizată de Consiliul…

CISTESTE MAI MULT
Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

21 iunie 2024

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI-FILIALA TULCEA ne invită azi, 21 iunie, 2024, de la ora 17:30, la Vernisajul expoziției SALONUL DE GRAFICĂ ȘI DESEN "VIOREL POIATĂ" 2024 , eveniment ce va avea…

CISTESTE MAI MULT