Stiri din tulcea

30 de autobuze electrice vor circula pe străzile din municipiu în 2024

15 februarie 2023
30 de autobuze electrice vor circula pe străzile din municipiu în 2024

30 de autobuze electrice vor circula pe străzile din municipiu în 2024

 

În contextul în care, în cadrul proiectului “Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea prin achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”, la începutul săptămânii, a fost semnat un contract de furnizare, Primăria Tulcea ne informează că în 10 luni de la emiterea comenzii vor fi livrate 20 de autobuze electrice și în plus, alte 10 autobuze nepoluante vor ajunge în municipiu în luna aprilie a acestui an, contractate printr-un proiect la nivelul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Primaria Tl semnare contract autobuze GSinghi feb 23

Contractul de furnizare prevede, pe lângă cele 20 de autobuze electrice (10 m) și 20 de stații de încărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă.

Prețul contractului este de 38.637.255 lei plus TVA, iar proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Ca parte a aceluiași proiect, până la finalul anului, este prevăzută și finalizarea reabiltării străzilor Mahmudiei, Babadag, Isaccei și Eternității, aferente a 5 trasee de transport public.
Această componentă a proiectului se află în faza de emitere a Ordinului de începere a lucrărilor.

Tot în cadrul proiectului de modernizare a parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea se vor realiza și :
piste pentru biciclete și drumuri pietonale;
înfiintare și modernizare stații de călători (29 stații în total, din care 19 stații se reabilitează, iar 10 sunt nou construite);
construire parcare de transfer de tip park & ride și stație de capăt, cu stații de încărcare electrică pentru autobuze și autovehicule electrice;
semaforizare intersectii pentru prioritizare transport public;
sisteme de informare/siguranță călători, automate emitere carduri/ tichete de calatorie. – construire depou și infrastructură aferentă pentru garare și stații de încărcare autobuze electrice;
construire sediu administrativ și dispecerat.

Primăria Tulcea a menționat că lucrările de reabilitare a celor 4 străzi vor începe dupâ ce se vor fiinaliza alte două proiecte ce prevăd lucrări de săpătură : Rețeaua de preluare a apelor pluviale și Modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră (Aquaserv S.A.), care au ajuns un procent de realizare de 78%, respectiv 98%.

Primaria Tl proiecte strazi mun

Mare parte a străzilor din municipiu sunt incluse în alte 4 programe de reabilitare, aflate în diverse etape ce preced execuția efectivă a lucrărilor.

(surse info, foto :comunicat de presă Primăria Tulcea, fb george.singhi)