Stiri din tulcea

3 tineri tulceni sărbătoresc Ziua naţională a tineretului ca „reprezentanți pentru o zi”

2 mai 2023
3 tineri tulceni sărbătoresc Ziua naţională a tineretului ca „reprezentanți pentru o zi”

3 tineri tulceni sărbătoresc Ziua naţională a tineretului ca „reprezentanți pentru o zi”

 

Fundația Națională pentru Tineret, alături de 9 fundații membre, printre care și Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, implementează azi, de Ziua Națională a Tineretului, proiectul „Reprezentant pentru o zi” – ediția a II-a, în total, 72 de tineri sărbătorind Ziua Națională a Tineretului alături de aleși locali din 10 județe, conform unui comunicat de presă remis redacției.

Proiectul este conceput pentru tinerii din comunitate, cu scopul principal de a oferi acestora posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice.

Tinerii selectați vor participa la toate întâlnirile/ședințele pe care aleșii locali, care au acceptat invitația de a se implica în cadrul proiectului, le au planificate în această zi, întocmai pentru ca participanții să aibă oportunitatea de a cunoaște în detaliu toate provocările unei astfel de funcții.

În județul nostru, funcțiile „disponibile”, pentru care tinerii tulceni și-au prezentat „candidatura” sunt în cadrul Primăriei Tulcea (primar), a Instituției Prefectului județul Tulcea (prefect) și a Consiliului Județean Tulcea (președintele C.J.).

Cei 3 tineri selectați de către reprezentanții FJT Tulcea sunt :
Alesia Mocanu – pentru funcția de Primar

FJT Tl Reprez Primar 23
Andrei Anghel – pentru funcția de Prefect

FJT Tl Reprez Prefect 23
Alexandru Carp – pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean.

FJT Tl Reprez CJ 23

Fundația Națională pentru Tineret (FNT), este unica structură neguvernamentală pentru tineret de drept privat și utilitate publică legal constituită în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1) din Legea Tinerilor nr. 350/2006.

Ziua naţională a tineretului a fost instituită în anul 2004 și pentru marcarea acestei zile, sunt organizate şi promovate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului.
(surse info, foto : comunicat de presă FNT, fb fundatiatineret.tulcea)