3 școli din județ vor beneficia de spații pentru educație non-formală

24 martie 2023 | Educatie
3 școli din județ vor beneficia de spații pentru educație non-formală

3 școli din județ vor beneficia de spații pentru educație non-formală

În vederea reducerii riscului de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, în trei unități școlare de pe raza județului Tulcea vor fi amenajate spații educative outdoor, specifice tipurilor de educație non-formală ce vor fi derulate până la finalul acestui an., conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Tulcea, primit la redacție.

Este vorba de proiectul „Activități Creative Outdoor și Relaționare prin Descoperire – ACORD“, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, a cărui lansare a avut loc azi, 24 martie 2023.

Prin acest proiect, ce este implementat alături de cei trei parteneri – beneficiari : Școala „Nichifor Ludovig“ din Niculițel, Școala „Gheorghe Banea“ din Măcin și Școala „Danubius“ din municipiul Tulcea, se vor dezvolta măsuri integrate de educație non-formală, orientate pe nevoile a 350 de elevi din cele trei comunități educaționale din județul nostru.

La evenimentul de lansare a proiectului a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, ce a vorbit despre importanța completării educației formale cu acest tip de învățare outdoor:

CJ Tl proiect ed nonformala MH mart 23

„Vreți să scoateți limba română și matematica din clasă și să o duceți în natură întrucât omul are o legătură intrinsecă cu natura.
Sunt încrezător că educația poate fi făcută și altfel, mai empatic, mai plăcut decât formalismul anumitor cadre, iar acest tip de proiect are abilitatea de a duce elevii în alte direcții decât unele ce pot avea consecințe negative.
Copiii pot, așadar, să se distanțeze de lumea tehnologiei și pot identifica noi alternative de petrecere a timpului în mijlocul naturii.
Eu am încredere deplină în conducerea Inspectoratului Școlar Județean, dar și în toți directorii unităților școlare implicate că vor duce la bun sfârșit acest proiect deosebit de important pentru sistemul educațional tulcean“,
a transmis, în cadrul conferinței, vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul evenimentului, inspectorul general Viorica Pavel a vorbit despre obiectivele proiectului, despre indicatorii lui, dar și despre principalele activități prevăzute.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea – 24. 03. 23)

Alte Articole

Centrul Muzeal Delta Dunarii – o experiență ce nu poate fi ratată de nicio familie cu copii

Centrul Muzeal Delta Dunarii – o experiență ce nu poate fi ratată de nicio familie cu copii

13 iunie 2024

  Se apropie vacanța și copiii vor avea mai mult timp liber iar unul din locurile din municipiu pe care vor dori sigur să îl viziteze, de mai mute ori,…

CISTESTE MAI MULT
Ultima zi de înscriere la BAC 2024 sesiunea de vară, azi, 7 iunie

Ultima zi de înscriere la BAC 2024 sesiunea de vară, azi, 7 iunie

7 iunie 2024

  Elevii de clasa a XII-a se mai pot înscrie și azi la examenul național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, data de 7 iunie fiind ultima zi pentru înscrieri, conform…

CISTESTE MAI MULT