3 motive de sărbătoare, azi, pentru tulceni

15 august 2023 | Actualitate
3 motive de sărbătoare, azi, pentru tulceni

3 motive de sărbătoare, azi, pentru tulceni

 

Azi, 15 august, tulcenii sărbătoresc Zilele Municipiului, Ziua Marinei Române precum și pe cei ce poartă numele Sfintei Marii.

La mulți ani !

Azi este cea de-a 3-a zi festivă în orașul nostru cu Street Food Fest în Piața Civică, unde putem degusta preparate delicioase, cu Târgul Meșterilor Populari pe strada Unirii, unde sunt prezenți meșteșugari veniți din toată țara, bucuroși să ne prezinte creațiile lor și cu Tulcea Fest la Plaja Ciuperca unde cei prezenți se vor putea bucura de o atmosferă festivă, cu folclor autentic, muzică boemă de petrecere și ritmuri de pop rock.

-Corina Sîrghi – o adevărată artistă, dedicată folclorului autentic, interpretează muzică lăutărească veche și romanțe în spiritul Mariei Tanase, fiind, totodată, mereu inspirată de Tulcea natală – alături de Taraful „Jean Americanu”
– White Mahala
– Direcția 5

Street Food Fest în Piața Civică :
– PREZENTARE PRODUCĂTORI LOCALI,
– DANSURI GRUPURI DE COPII,
– DJ SAX, DJ KILLER & DJ RAZZ
Twilight Society Nights cu Rosario Internullo.

Seara de 15 August se va încheia cu un adevărat spectacol pirotehnic pe malul lacului Ciuperca, mai mult decât un simplu foc de artificii, potrivit Primăriei Tulcea.

Administrația locală ne informează că accesul auto pe Aleea Lac Ciuperca este restricționat publicului, prin urmare, șoferii pot folosi parcarea de pe strada Tineretului (Stadion Delta) – distanța până la Plaja Ciuperca se parcurge în 5 minute de mers pe jos.

Ziua Marinei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 15 august, a fost consacrată ca sărbătoare a marinarilor români la 15 august 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, relatează Agerpres.

Fortele Navale Ro Ziua Marinei 15 aug 23

Potrivit Forțele Navale Române, după o absenţă de patru ani, cel mai mare spectacol naval din România este prezentat anul acesta de marinari : exerciţiul naval „Forţele Navale Române 2023” are loc azi, concomitent, la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea.
(surse info, foto : fb primariatulcea, agerpres.ro, navy.ro )

Alte Articole

Reabilitarea blocurilor – o problemă care ne privește pe toți

Reabilitarea blocurilor – o problemă care ne privește pe toți

23 iulie 2024

  Pornind de la un caz concret, ce a avut loc ieri, 22 iulie, când a fost semnalat pericolul desprinderii unei porțiuni din aticul unui bloc situat pe strada Mihail…

CISTESTE MAI MULT
Crește numărul de avize de mediu pentru parcuri eoliene în județul Tulcea

Crește numărul de avize de mediu pentru parcuri eoliene în județul Tulcea

22 iulie 2024

După ce, în luna aprilie a acestui an, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Tulcea a emis 2 avize de mediu pentru parcuri eoliene, săptămâna trecută, agenția tulceană a emis alte…

CISTESTE MAI MULT