3 incendii în 24 de ore : lângă Zebil, în Niculițel și în Parcheș

22 februarie 2024 | Eveniment
3 incendii în 24 de ore : lângă Zebil, în Niculițel și în Parcheș

3 incendii în 24 de ore : lângă Zebil, în Niculițel și în Parcheș

 

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea au intervenit pentru stingerea a trei incendii produse pe raza județului nostru, cel mai recent fiind cel produs  în localitatea Parcheș la o seră. Ieri seară s-a produs un alt incendiu la o casă din localitatea Niculițel iar în cursul zilei de ieri salvatorii tulceni au luptat cu focul timp de aproximativ 4 ore în apropiere de localitatea Zebil, unde a izbucnit un incendiu de vegetație stuficolă.

În această dimineață, în jurul orei 05:30, prin apel la 112, s-a anunțat faptul că în localitatea tulceană Parcheș a izbucnit un incendiu la o seră situată într-o gospodărie.

ISU Tl incendiu sera Parches feb 24
Pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea au intervenit, în timp operativ, înainte ca focul să se propage și la casa de locuit.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat.

Ieri seară, în jurul orei 20:45, tot prin apel la 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea tulceană Niculițel.

ISU Tl foc la casa Niculitel 1
Către locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detașamentului Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și SVSU Niculițel.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la o cameră și la acoperișul locuinței.
Forțele de intervenție au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, înlăturând pericolul de propagare a focului la întreaga clădire.
Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul de vegetație stuficolă s-a produs în cursul zilei de ieri, 21.02.2024, în jurul orei 18:45 și către locul evenimentului s-au deplasat salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere și SVSU Sarichioi.

ISU Tl pompier lupta cu focul noaptea feb 24
La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta cu flacără deschisă, propagându-se cu ușurință din cauza vântului.
După aproximativ 4 ore, incendiu a fost lichidat iar în urma focului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 ha.
ISU Tulcea reamintește cetățenilor că incendierea vegetației uscate, palustre și a resturilor menajere este un gest iresponsabil și este  STRICT INTERZISĂ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

 

(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea )

Alte Articole

O nouă misiune specială pentru jandarmul Sorin Andrici

O nouă misiune specială pentru jandarmul Sorin Andrici

23 iulie 2024

Având la activ nenumărate acțiuni umanitare, jandarmul tulcean Sorin Andrici va avea, în curând, o nouă misiune specială ce implică participarea la un ultramaraton pentru o cauză nobilă. Este vorba…

CISTESTE MAI MULT
Premiera documentarului „IVAN – omul cu rădăcini în ape” la TVR – AMR 2 zile

Premiera documentarului „IVAN – omul cu rădăcini în ape” la TVR – AMR 2 zile

23 iulie 2024

În această joi, 25 iulie 2024, de la ora 21:00, filmul biografic „IVAN - omul cu rădăcini în ape”, realizat de Ana Preda, o coproducție Televiziunea Română și Asociația Ivan…

CISTESTE MAI MULT