23 de cursuri gratuite pentru şomerii tulceni, în acest an

25 ianuarie 2024 | Social
23 de cursuri gratuite pentru şomerii tulceni, în acest an

23 de cursuri gratuite pentru şomerii tulceni, în acest an

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și-a propus, prin Planul de formare profesională pentru anul 2024, organizarea unui număr total de 25 cursuri pentru 399 persoane, din care 23 cursuri pentru 317 şomeri și 2 cursuri pentru alte categorii de beneficiari de servicii de formare profesională gratuite (printre care și 28 de deţinuţi), după cum a anunțat azi AJOFM Tulcea.

AJOFM Tl Lista cursuri someri 2024
Aceste cursuri sunt organizate gratuit de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea pentru persoanele care nu realizează venituri şi care nu urmează o formă de învăţământ.

Pentru inscrierea la programele de formare profesionala sunt necesare urmatoarele documente:
– carte de identitate
– certificat de nastere
– certificat de casatorie (daca este cazul)
– diploma/adeverinta de studii (ultimul act de studii)

“Formarea profesională este una din cele mai importante măsuri active pentru creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, deoarece prin asigurarea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale ale şomerilor se ating, concomitent, două obiective: satisfacerea solicitărilor imediate pe piaţa muncii şi anticiparea evoluţiilor viitoare ale pieţei muncii. Persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.”

Persoanele care doresc să urmeze unul din aceste programe de formare profesională, pot afla informații suplimentare de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, str. Grigore Antipa, nr. 10, etaj 1, camera 104 sau la telefon: 0240/516858 – int. 118.

(sursă info și foto : fb AJOFMTULCEA)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT