Stiri din tulcea

21 de proprietăți insalubre din municipiu, în vizorul Primăriei Tulcea

9 februarie 2022
21 de proprietăți insalubre din municipiu, în vizorul Primăriei Tulcea

21 de proprietăți insalubre din municipiu, în vizorul Primăriei Tulcea

În municipiul Tulcea există zeci de clădiri și terenuri neîntreținute,  neîngrijite și insalubre! Primăria Tulcea a primit 26 de sesizări cu privire la tot atâtea proprietăți din municipiu aflate în această stare, pentru care este nevoie de măsuri urgente de igienizare!

Proprietarii sau deținătorii legali au obligația de a întreținere imobilele, terenurile, incintele, curțile și împrejmuirile acestora, instalațiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, căile de acces și rigolele aferente!

Din cele 26 de sesizări, cele mai multe au rămas în procedură de soluționare, întrucât Primăria Tulcea fie nu a găsit proprietarii, fie încă îi mai caută, fie i-a găsit, dar proprietarii nu se conformează obligației legale de a-și curăța terenul sau imobilul deținut.

Așadar, din 26 de sesizări doar 3 au fost rezolvate, 2 rezolvate parțial și 21 sunt în procedură de soluționare!

Primăria Tulcea are puterea legală de a sancționa proprietarul sau deținătorul (în cazul în care nu au fost efectuate lucrările de curățare și igienizare în termenul de 30 de zile), dar și de a dispune (prin dispoziție de primar) salubrizarea respectivelor proprietăți pe cheltuiala celui care le deține.

Contravaloarea serviciilor va trebui achitată în termen de 10 zile de la primirea notificării de plată, în caz contrar recuperarea cheltuielilor se va face pe cale de instanță judecătorească, prin punerea în executare silită la Serviciul Taxe și Impozite.

În linkul de mai jos, există și o hartă cu respectivele proprietăți care au făcut obiectul celor 26 de sesizări la Primăria Tulcea.

Sursă: https://www.primariatulcea.ro/noutati/igienizarea-terenurilor-neingrijite/?fbclid=IwAR1TyikrnJeo2FLAhkKsPpRhD2LYoU3k5Kyhp3qO0fNyOsYLYZVOpZX5HPs