Început de săptămână cu șoferi vitezomani, în județul nostru

6 iunie 2023 | Actualitate
Început de săptămână cu șoferi vitezomani, în județul nostru

Început de săptămână cu șoferi vitezomani, în județul nostru

Un șofer constănțean și unul brăilean au fost depistați în trafic de polițiștii rutieri tulceni, în prima zi din această săptămână, conducând cu viteze peste limitele legale, potrivit buletinului informativ IPJ Tulcea, primit azi la redacție.

Șoferul din județul Constanța, ce a fost prins polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea în localitatea Baia, a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 124 km/h pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h.
În plus, acesta a efectuat o manevră de depășire prin care a încălcat marcajul continuu.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 180 de zile.

Șoferul din județul Brăila, ce conducea un autoturism, pe DN22A, a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 170 km/h, pe un sector de drum cu limita  de 90 km/h și prin urmare, a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., iar în ceea ce privește măsura complementară prin care i se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, aceasta a fost instituită pentru o perioadă de 120 de zile.

În plus, tot luni, 5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier.

Mai exact, o coliziune între 2 mașini, în urma căreia, o femeie de 70 de ani și un bărbat de 66 de ani au suferit leziuni, fiind transportați de către cadrele medicale la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 71 de ani, care conducea un autoturism pe DN22A, la intersecția cu DN22-E87, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de către o femeie.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultând faptul că nu au consumat băuturi alcoolice.

În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, efectuându-se cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului.

(surse info, foto : buletine informative IPJ Tulcea)

 

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT