You are currently viewing Despre reducerea drastică a utilizării pesticidelor, azi, în Parlamentul European
Pesticide spraying on fields. Waddenzee (Wadden Sea), Netherlands Project number: 9E0140.6

 

Azi, în intervalul 15:30 – 19:30, în Parlamentul European , va avea loc prezentarea petiției prin care se cere reducerea drastică a utilizării pesticidelor și o dezbatere pe această temă, eveniment ce va fi transmis live.

Până în 2030, utilizarea și riscurile pesticidelor chimice din UE trebuie fie reduse cu 50%, dar suntem foarte departe de acest țel, din cauza lobby-ului pe care îl fac companiile producătoare de pesticide și organizațiile fermierilor mari”,

scrie pe pagina oficială WWF Romania, organizaţie pentru protecţia mediului înconjurător, ce menționează că în România se autorizează, an de an, unele substanțe interzise precum neonicotinoidele.

Petiția prin care cere reducerea drastică a utilizării pesticidelor a fost semnată de peste un 1 milion de cetățeni europeni, inclusiv din România, și peste 700 de oameni de știință cer înăsprirea legislației.

Cei ce doresc să participe la salvarea polenizatorilor și să mănânce sănătos pot urmări dezbaterea de azi pe această temă accesând link-ul publicat de organizația citată.

(sursă info și foto : fb WWFRomania)