Prima ediție a programului Ghiozdănelul la Tulcea

Ca urmare a unei colaborări între Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Episcopia Tulcii,  la începutul anului școlar 2022-2023, în Episcopia Tulcii, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Visarion, s-a desfășurat prima ediție a programului filantropic-educativ Ghiozdănelul, potrivit informațiilor publicate de Episcopia Tulcii.

97 de copii, din 29 de parohii urbane și rurale din județul Tulcea ( cele trei Protopopiate ale Eparhiei Tulcii: Tulcea, Babadag și Niculițel), au fost beneficiari direcți ai acestui program, primind, prin intermediul preoților parohi, ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare pentru școală.

Programul a fost inițiat și finanțat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Asociația San Lorenzo dei Romeni și derulat prin intermediul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Tulcii.

Pr. Ioan Strat, consilier social al Episcopiei Tulcii, a menționat că Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Episcopia Tulcii au dezvoltat în ultimii ani un solid parteneriat social-educațional prin care, până acum, aproape 1000 de copii cu vârstele cuprinse între 7-14 ani din județul Tulcea au fost sprijiniți în viața socială și cea educațională.

(sursă info și foto : fb Episcopia-Tulcii)

Leave a Reply

Close Menu