Azi vorbim despre efectele pe care lumea modernă le are asupra vieții animalelor

În fiecare an, la data de 4 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor („World Animal Day”) iar în acest an tema este „O planetă comună”, ceea ce înseamnă că ar trebui să ne gândim ce efecte are lumea modernă asupra vieții, habitatului și comportamentului animalelor.

În plus, prin această zi, oamenii sunt încurajați să își manifeste afecțiunea și grija față de animale, transmite Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În această zi se aduce în atenția lumii întregi creșterea alarmantă a numărului de specii de animale pe cale de dispariție.
Toate animalele sălbatice au dreptul de a trăi și a se reproduce liber în mediul lor natural, dreptul la respect și la coexistență pașnică în cadrul unui echilibru ecologic.

Ziua Mondială a Animalelor, ce reprezintă și un tribut față de necuvântătoare și față de oamenii care iubesc și respectă animalele, a fost  organizată pentru prima dată pe 24 martie 1925, în Berlin, Germania.

Dar, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia, a fost unanim acceptată și adoptată propunerea de a sărbători Ziua Mondială a Animalelor pe data de 4 octombrie, ziua în care a avut loc canonizarea Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), patronul spiritual și protectorul animalelor.

(sursă info, foto : fb ARBDD, petsblog.it)

Leave a Reply

Close Menu