Adrian Apostol, jandarmul tulcean ce a fost răsplătit, azi, pentru fapte deosebite

Plutonierul adjutant șef Apostol Adrian a primit, azi, Distincția de serviciu pentru ,,îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”, deoarece a acordat sprijin victimelor unui accident rutier și a acționat pentru prevenirea unui incendiu.

Distincția i-a fost acordată conform Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române și înmânată de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, colonel Bordei Ion, în cadrul unei ceremonii, ce s-a desfășurat la sediul instiuției, la care a participat și personalul unității.

Subofițerul Adrian Apostol a intervenit pentru a acorda ajutor victimelor unui accident de circulație, ce s-a produs în data de 02.06.2022, la ieșirea din localitatea Izvoarele (județul Tulcea).

El se afla în timpul liber, în autoturismul personal, când a observat două mașini implicate într-un accident.
A mers imediat către mașinile avariate pentru a acorda ajutor victimelor, a solicitat sprijinul echipajelor de salvare, iar apoi a scos bornele bateriilor pentru a preveni izbucnirea unui incendiu.
A acordat primul ajutor unui bărbat, care era încarcerat în autoturism și l-a liniștit până la sosirea echipajelor medicale.
A sunat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și până la sosirea echipajelor de urgență s-a asigurat că victimele nu prezintă leziuni care le-ar putea pune în pericol viața.

Experiența, curajul și modul ferm de acțiune au condus la îndeplinirea cu succes a misiunii.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu