Noapte de foc la Niculițel – au fost în pericol mai multe clădiri, printre care și grădinița din localitate

 

Salvatorii militari ai Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost alertați noaptea trecută prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în localitatea Niculițel două corpuri de clădiri dintr-o gospodărie sunt cuprinse de flăcări.

Imediat după primirea apelului, a fost anunțat SVSU Niculițel pentru a interveni și concomitent, două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost direcționate către locul indicat. La ajungerea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la două clădiri cu risc ridicat de propagare la gospodăriile învecinate.

S-a intervenit operativ pentru limitarea propagării focului care a cuprins și o a treia clădire și pentru localizarea și mai apoi stingerea incendiului.

Intervenția a fost una dificilă pentru salvatori, deoarece clădirile au fost construite din lemn iar propagarea incendiului a fost una rapidă.

După aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat fiind salvate bunurile gospodăriilor alăturate și s-a reușit în timp operativ oprirea propagării către grădinița din localitate.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Forțele alocate pentru această misiune: 14 subofițeri, 2 voluntari ai SVSU Niculițel, 2 autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și au autospecială a SVSU.

Cauzele probabile de producere a incendiului sunt în curs de stabilire.

(buletin de presă ISU Delta Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu