Navele Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare vor avea la bord personal medical calificat

În contextul numărului mare de nave din portul Sulina și implicit a unui număr mai mare de navigatori care ar putea solicita asistență medicală de urgență, azi, 3 august, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-a emis o hotărâre prin care se vor face demersuri ca din această săptămână să fie asigurată prezența personalului medical calificat la bordul navelor Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, conform unui comunicat al Prefecturii Tulcea.

Este vorba de hotărârea nr. 63 prin care se impune inițierea demersurilor de asigurare a asistenței medicale publice de urgență în faza prespitalicească, prin personal medical calificat, pentru persoanele aflate în pericol la bordul navelor din rada maritimă Sulina.


„Numărul mare de nave din rada maritimă Sulina impune prezența personalului medical calificat, în cazul unei urgențe, în timpul transportului din mare până la UPU Sulina.
Transportul din mare se face cu navele Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, care nu dispun de personal medical calificat. Prin această hotărâre se vor face demersurile ca din această săptămână să fie asigurată prezența personalului medical calificat la bordul acestor nave”,

precizează prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Tulcea, până în prezent un număr de 15 navigatori de la bordul navelor din rada maritimă Sulina au solicitat asistență medicală de urgență.

Prezența personalului medical calificat la bordul navelor A.R.S.V.O.M. se va asigura în urma unui protocol încheiat, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, între Serviciul Județean de Ambulanță și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.).

(sursă info și foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu