În această lună, DSP Tulcea avertizează în legătură cu expunerea excesivă la soare

 

În cadrul campaniei PROTECȚIA SOLARĂ – UN PAS IMPORTANT SPRE SĂNĂTATE! – AUGUST 2022, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea organizează în luna august 2022, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.


Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele. Legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956.

În România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

Scopul campaniei PROTECȚIA SOLARĂ – UN PAS IMPORTANT SPRE SĂNĂTATE este reducerea incidenţei cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete.


Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii prin care se dorește creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea – Promovarea Sanatatii.

(sursă info și foto : fb dsptulcea )

Leave a Reply

Close Menu