Azi a avut loc conferința de închidere a proiectului Cupa Internațională Delta Dunării la înot sportiv

Ajuns la ediția a IV-a, proiectul implementat de Asociația Natantibus și finanțat de Consiliul Județean Tulcea s-a bucurat de participarea a 170 de sportivi de la 11 cluburi din Tulcea, Galați, Pitești, Iași, Medgidia, Constanța, Tuzla și un club din Republica Moldova, potrivit celor declarate de președintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Balan, prezent azi la conferința de închidere a proiectului.

La evenimentul de azi au participat și trei tineri sportivi, medaliați cu aur la concursul Cupa Internațională Delta Dunării, competiție ce a avut loc la Tulcea, în perioada 18 -19 iulie.

 

Vladimir Romaniuc este elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil, și spune că în momentul acesta sportul este prioritatea sa principală, fără a neglija însă școala.

Alexandru Crăciun George este student și a absolvit Colegiul Dobrogean Spiru Haret. Se pregătește, alături de colegul său pentru proba de 5.000 m la Campionatul Național de înot în ape libere.

Călin Panait Valentin a absolvit recent clasa a VIII-a și este înscris la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Pe lângă înot, una dintre pasiunile sale este ciclismul.

Din partea instituției finanțatoare, Consiliul Județean Tulcea, la conferință a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

„Este genul de proiect pe care ni-l dorim la finanțare. Competiții de acest nivel vom finanța de fiecare dată când avem ocazia pentru că înotul este sportul total. Solicită toate grupele de mușchi și contribuie decisiv la sănătatea tinerilor. Nu pot decât să-i încurajez pe copii să facă sport în primul rând pentru ei. Importante nu sunt medaliile, important este drumul parcurs până acolo. Și dacă reușești să ajungi la un campionat mondial sau la olimpiadă și-ți cântă imnul național, cred că este o senzație de nedescris. Aveți tot timpul ușa deschisă și sper să avem ocazia să fim alături de dumneavoastră în drumul spre performanță”,

a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Sportivii clubului Natantibus au obținut 42 de medalii din care 11 de aur, 16 de argint și 15 de bronz. S-au evidențiat sportivii: Romaniuc Vladimir, Craciun Alis, Mihalceanu Vladimir, Anton Crina, Timofan Rareș, Porfir Vlad, Danilov Cătălin, Stancu Sofia.

Clubul Natantibus înregistrează un aflux de tineri care vor să practice acest sport, inspirați de performanțele extraordinare înregistrate în ultima perioadă la nivel mondial de David Popovici.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu