Activități de informare a părinților organizate la frontieră de Salvați Copiii România

Azi, 11 august, se desfășoară activități de informare a părinților care se întorc din străinătate privind efectele pe care plecarea lor le poate avea asupra copiilor rămași acasă, după cum a transmis organizația Salvați Copiii România.

Este vorba de o acțiune organizată la frontieră, pentru al doilea an consecutiv, prin care se dorește ca discuțiile cu părinții plecați la muncă peste hotare să aibă un rezultat pozitiv în ceea ce privește relația cu copiii lor, comunicarea permanentă cu aceștia fiind foarte importană.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul Poliţiei de Frontieră.

”Părinții pleacă la muncă peste hotare cu speranța că le vor putea oferi copiilor un trai mai bun, dar frământările sunt mari atunci cand iau această decizie. Odată plecați, menținerea comunicării cu copiii este crucială, pentru că nimic nu poate compensa, nici afectiv, nici social, absența unui părinte din viața copilului”,

scrie pe pagina oficială Salvati Copiii Romania.

Potrivit analizei realizate de organizația citată, la nivel național, sunt peste 76.000 de copii care au cel puțin un părinte plecat la muncă peste hotare. Mai mult de 9% dintre copiii ai căror părinți muncesc în străinătate sunt în această situație de peste 10 ani, în vreme ce 18% dintre copii au rămas în grija rudelor de o perioadă cuprinsă deja între 7 și 9 ani.

( sursă info și foto : fb SalvatiCopiiiRomania)

Leave a Reply

Close Menu