A fost lansată campania „Misiunea Zero Copii neasigurați în mașină”

Pentru a schimba atitudinea cetățenilor în ceea ce privește siguranța copiilor pasageri în mașină, Poliția Română, în parteneriat, a lansat campania „Misiunea Zero Copii neasigurați în mașină”.

Este vorba de o campanie națională de conștientizare în rândul părinților, cu privire la importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere.

Potrivit datelor publicate de Poliția Română, anul trecut, 2.159 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere de pe șoselele din România, deoarece nu au fost protejați cu sisteme de siguranță auto specifice (scaunul de copil, centura de siguranță) și 142 de copii au decedat în accidente rutiere, dintre care peste 73% (105) au fost neasiguraţi.

George GRIGORE, directorul Direcției Rutiere:

„ <<Misiune Zero Copii neasigurați>> are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor cetățenilor, dar, în special a părinților, cu privire la obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină, în special dacă alături de noi călătoresc cei mici. Trebuie să fim conștienți că exemplul personal este foarte important pentru micuții noștri, iar prin încălcarea regulilor de circulaţie ajungem să ne expunem copiii unor riscuri majore. Prin această campanie ne propunem să le transmitem adulților importanța respectării normelor rutiere prin portul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție în cazul copiilor, pentru că, de cele mai multe ori, acestea au salvat vieți.”

Materiale informative pe această temă  vor fi oferite direct în Stațiile Petrom tuturor clienților care au copii în mașină, precum și în cadrul acțiunilor organizate de reprezentanții Poliției.

(sursă info / foto : comunicat de presă Poliția Română / fb politiaromana.ro)

Leave a Reply

Close Menu