Parteneriat cultural pentru atragerea tinerilor tulceni spre lectură

Până pe data de 15 octombrie 2022, Asociația CELISEA Tulcea derulează proiectul „Tinerii și Biblioteca”, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Panait Cerna”.

Scopul proiectului este „Creșterea gradului de cunoaștere prin promovarea în rândul comunității tulcene, în special în rândul tinerilor și elevilor, a operelor literare”, atrăgând astfel spre creația literară dar și cunoașterea și promovarea autorilor locali.

Concret, tinerii vor învăța despre amenajarea unei expoziții tematice și despre etapele care stau la baza derulării unei sesiuni de comunicări pe o temă dată (dedicată poetului tulcean Panait Cerna.). Apoi se va realiza o expoziție tematică la biblioteca județeană și se va organiza o Sesiune Națională de Comunicări Științifice în perioada 23-25 septembrie

Vor avea loc lansări de cărți și ateliere literare la Biblioteca Județeană ”Panait Cerna”, Biblioteca orășenească Sulina și Biblioteca Județeană din Brăila.

Pentru atragerea tinerilor (și nu numai) spre lectură și spre actul cultural, în general, se dorește ca lansările cărților să fie însoțite de lectură și discuții, la toate nivelele: grădiniță, școală, adulți.

Valoarea proiectului „Tinerii și Biblioteca” este de 27.380 lei, din care 18.700 lei (68%) sunt alocați prin finanțare de către Consiliul Județean Tulcea, 3.300 lei (12%) sunt din fondurile asociației și 5.380 lei (20%) contribuția partenerului Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea.

(sursă info și foto : fb bibliotecatulcea)

Leave a Reply

Close Menu