Jocul copiilor cu focul a făcut ca, în circa 2 ore, să fie distrusă o gospodărie din Mihail Kogălniceanu

Un incendiu, ce afecta inițial vegetația uscată și o anexă gospodărească din localitatea Mihail Kogălniceanu, s-a extins și a ajuns să se manifeste pe suprafața a 3 gospodării, cauza probabilă anunțată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” Tulcea fiind jocul copiilor cu focul.

Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați ieri, în jurul orei 17.00, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea incendiului de vegetație uscată ce se extinsese la anexa gospodărească, dar în momentul în care echipaj de cinci subofițeri cu autospecială de stingere a ajuns la locul indicat, pompierii au observat că în aproximativ 15 minute incendiul se manifesta cu flacără deschisă atât la anexa gospodărească și vegetația uscată cât și la locuință.

Prin urmare, în sprijinul pompierilor din Babadag, au fost trimise două echipaje cu 3 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din care una de capacitate mare.

După aproximativ o oră și jumătate de la localizarea incendiului, pompierii tulceni au stins focul dar, din păcate, au ars 500 de metrii pătrați de vegetație uscată, anexa gospodărească unde au fost surprinse de flăcări și mai multe animale ( 3 porci și mai multe păsări) și casa de locuit.

Din fericire, nu au fost victime ori persoane surprinse de incendiu în locuință, la fața locului fiind și un echipaj medical S.A.J. Tulcea.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente provocate de joaca copiilor cu focul, care se pot solda cu pagube însemnate sau chiar rănirea copiilor, pompierii militari tulceni recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora. 

Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:
–   înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;
–   păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;
–    nu îi permiteţi accesul, nesupravegheat, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
–    nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
   odată cu creșterea, învăţaţi-l cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.

(sursă info și foto : buletin de presă ISU Delta Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu