Incendiu cu flacără deschisă la o pensiune din Sarichioi

 

Dispeceratul ISU (Inspectoratului pentru Situații de urgență) “Delta” al județului Tulcea a fost anunțat ieri prin apel la (numărul unic de urgență) 112 despre faptul ca în localitatea Sarichioi a izbucnit un incendiu la acoperișul unei pensiuni.

Potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniel Năstase, pompierii ajunși la fața locului au observat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul de stuf al clădirii și au intervenit imediat pentru a localiza incendiu și mai apoi pentru a-l lichida.

Inițial, către locul indicat, au fost trimise două echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere din cadrul Stației de Pompieri Babadag și un echipaj SMURD, dar a fost necesară suplimentarea foțelor cu încă un echipaj cu o autospeciala de capacitate mărită din cadrul Detașamentului Tulcea, deoarece intervenția a fost una destul de dificilă.

Totuși, în mai puțin de două ore pompierii au reușit să stingă focul, pagubele incendiului fiind limitate doar la acoperișul pensiunii care a ars în totalitate pe o suprafață de aproximativ 200 de mp.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al căldurii concentrate, altfel spus : efectul de lupă al unui obiect ce a stat în soare, ca de exemplu o sticlă ce a concetrat lumina soarelui și a aprins podul clădirii.

(sursă info, foto și video : comunicat de presă ISU Delta Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu