Au mai rămas 6 luni până la finalizarea Falezei ”Ivan Patzaichin”
3. Imagine centrala port

Termenul de finalizare al proietului „Modernizarea Portului Tulcea“ – este 31 decembrie 2022, a anunțat Consiliul Județean Tulcea, prin urmare, la finalul acestui an ne vom putea bucura de Faleza ”Ivan Patzaichin”.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, stadiul general al șantierului avansează ușor în fața graficului, lucrările de foraj fiind terminate de la începutul verii, după introducerea a 2038 de piloni pe toată lungimea falezei.

De asemenea, în scurt timp se vor finaliza și lucrările la cheu, respectiv partea de structură, dragaje, umpluturi și ancoraje iar placarea cu beton acoperă deja un sfert din suprafața falezei și din urmă se montează plăcile din granit.

Obiectivul general al acestui proiect este :

▪Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii portuare care deservește traficul cu nave de mărfuri și traficul cu nave de pasageri, conform volumului actual și previzionat al cererii, în scopul creșterii eficienței și siguranței operațiunilor portuare.

▪Indirect, modernizarea infrastructurii portuare creează premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor.

Valoare contractului este de 133.946.978,40 lei fara TVA.

(surse info / foto : fb TeoHoria / cjtulcea.ro)

Leave a Reply

Close Menu