Atenție la mesajele false trimise în numele ANAF !

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția utilizatorilor cu privire la apariția unei noi campanii de transmitere de e-mail-uri false în numele ANAF, în care infractori cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a instituției pentru a lansa tentativă de fraudă online, informează Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC.

Și Poliția Română atenționează cetățenii în legătură cu acest subiect :

Nu dați curs unor astfel de solicitări!

Evitați să deschideți aceste emailuri, nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut.

În niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!

Dacă ați fost victima unei infracțiuni, sesizați imediat PolițiaRomână și informați banca!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC a trasnmis o alertă despre un atac asemănător în care era folosit branding-ul #ANAF pentru propagarea unei variante de #malware tip troian prin e-mail încă din luna iunie.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument util utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți și a-și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.

(surse info și foto : fb DNSC.RO, fb politiaromana.ro)

Leave a Reply

Close Menu