Și-n acest sfârșit de săptămână, jandarmii tulceni vor fi prezenți la evenimentele din județ

Manifestările cultural-artistice și religioase organizate în spațiul public în județul Tulcea sunt evenimentele pe care jandarmii tulceni le vor avea în atenție în acest sfârșit de săptămână.

Mâine, 18 iunie, începând cu ora 14.00, jandarmii vor fi la datorie, asigurând protecția participanților și desfășurarea în condiții de siguranță la manifestarea ,,Zilele Culturii la Isaccea”, eveniment ce se va desfășura în incinta Cetății Noviodunum din orașul Isaccea. Programul de desfășurare al manifestării cuprinde diferite activități, spectacole de divertisment, dar și un foc de artificii.

Duminică, 19 iunie, începând cu ora 08.00, la Mănăstirea Celic Dere se va organiza o manifestare religioasă prilejuită de sfințirea bisericii de la demisolul Mănăstirii Celic Dere, ce va purta hramul Sfintei Teofana Basarab, slujba fiind oficiată pe o scenă amenajată în aer liber.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, recomandăm tuturor participanților la cele două evenimente ce se vor desfășura în acest sfârșit de săptămână, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool în cazul în care vor desfășura activități de picnic în apropierea zonelor de desfășurare a manifestărilor, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

(comunicat IJJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu