S-a încheiat cea mai importantă etapă a lucrărilor la Podul Suspendat Brăila-Tulcea

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat ieri montarea ultimului segment al tăblierului metalic al Podului Suspendat Tulcea – Brăila și așa cum a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a încheiat astfel cea mai importantă etapă a acestui proiect de infrastructură rutieră, cel mai mare din ultimii 30 de ani !


Următoarea etapă este cea a sudării celor 86 de segmente din care este format podul și care cântăresc împreună peste 22.000 de tone.

Prin urmare, peste 200 de muncitoti (sudori) vor lucra la fixarea definitivă a acestor segmente, operațiune ce va dura aproximativ 40 de zile și care trebuie finalizată înainte de execuția sistemului rutier, după cum a transmis directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.


Acesta a adaugat că constructorul și-a asumat finalizarea inclusiv a drumurilor de acces până la sfârșitul acestui an, astfel încât să poată fi deschisă circulația pe podul suspendat ce va lega județele vecine Brăila și Tulcea.

(sursă info și foto : fb CNAIRSA)

Leave a Reply

Close Menu