Prima reuniune a Parlamentelor României și Republicii Moldova – un moment istoric

La Chișinău, am simțit cu adevărat că luăm parte la un moment istoric, cu prilejul primei reuniuni a Parlamentelor României și Republicii Moldova,

a transmis deputatul de Tulcea, George Șișcu.

La doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat în mod oficial acordarea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană Republicii Moldova, România, prin Parlamentul său, se angajează să susțină cu toate forțele, aderarea la UE a țării vecine și surori.


Prezența noastră la Chișinău are mai mult decât o valoare de simbol, ea marchează începutul realizării unui mare ideal al nostru, al românilor de dincoace și de dincolo de Prut: vom fi din nou împreună, sub umbrela Uniunii Europene. În UE nu există granițe închise, nu există diferențe între cetățenii diferitelor state,

a mărturisit deputatul George Șișcu, care a adăugat că Moldova era de multă vreme parte a lumii europene și a statelor care împărtășesc valorile occidentale.

Trebuie să ne asigurăm acum că, vinerea viitoare, și Consiliul European va parafa statutul de țară candidată a Republicii Moldova pentru a putea parcurge toate etapele necesare integrării complete în UE.

(sursă info și foto : fb  George.Siscu.Deputat)

Leave a Reply

Close Menu