De azi se poate circula pe Transfăgărășan

De astăzi, 15 iunie, ora 08.00, traficul rutier pe DN 7C – Transfăgărășan este redeschis circulației pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit informațiilor transmise de Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Prin urmare se va putea circula pe tronsonul închis în sezonul rece și se va putea ajunge cu mașina până la Cabana Bâlea Cascadă, la 1234 m altitudine.

Decizia a fost luată în urma inspecției realizate ieri pe Transfăgărășan, de o comisie de revizie specială, condusă de directorul Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR SA, Florea Dascălu, ce a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației și oferă toate condițiile pentru participanții la trafic, potrivit CNAIR , care a menționat că în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, lucrările pentru curățarea și pregătirea drumului au fost efectuate cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

Și Transalpina (DN 67C) – cea mai înaltă şosea din România, a fost deschisă în acest an, înainte de data preconizată, mai exact în prima zi a acestei luni, dar cu unele restricţii.

Transfăgărăşanul, cu o lungime de 151 km, este un drum de munte ce străbate Munții Făgăraș și astfel face legătura între Muntenia și Transilvania.

(sursă info și foto : politiaromana.ro, CNAIRSA, ro.wikipedia.org)

Leave a Reply

Close Menu