Bani europeni pentru construirea a 2 creșe în municipiu

Aprobate în unanimitate de consilierii locali ai municipiului Tulcea, în ședința extraordinară de ieri, două proiecte pentru construirea de creșe din fonduri europene vor fi depuse spre evaluare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după cum a anunțat edilul orasului, Ștefan Ilie.


Este vorba de o creșă tip, conform ghidului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu o capacitate de maximum 70 de locuri ce va fi construită în Carterul E3, pe Strada Spitalului și o altă creșă mai mare, cu o capacitate de maximum 100 de locuri, în cartierul Lotizare, străzile Coziei și Balizei.

Între timp, au început lucrările de modernizare și reabilitare a spațiilor de joacă, care vor înlocui iarba, pietrișul sau pământul, cu dale de cauciuc, aparatele vechi cu altele moderne, iar gardurile mici sau ruginite, cu sisteme care să ofere un plus de siguranță copiilor și insotitorilor lor.

”Locul de joacă de pe Str. Alunișului – Marinarul, este primul în care au început lucrările. Urmează cele de pe str. Alunișului – Centrul de transfuzii, Cartier Lotizare – parc Veolia, Cartier E3 – Aleea Cristina, Cartier C5 – Peco Babadag, Str. I.L. Caragiale – Cireșari, Str. Navaliștilor, Str. Viticulturii – ANL, Complex Neptun, Str. Eternității Bl. E2, Str. Grădinarilor, Cartier E3 – Fedra, Cartier E3 – Aleea Cicoarei, Strada Progresului –Casa Armatei și Rosmarin.

Alte 4 locuri de joacă au fost reamenajate de către Primăria municipiului, în zonele Pelican, Penny C 5, Telena (str.Babadag) și Scoala Nr 5, iar pentru copii cu dizabilități s-au montat aparate în Parcul Personalităților, în Orășelul Copiilor, precum și în alte locuri care sunt stabilite în urma discuțiilor cu asociațiile și persoanele fizice interesate.”

a transmis primarul Ștefan Ilie.

În plus, la solicitarea tulcneilor privind dezinfectarea periodică a locurilor de joacă, a fost întocmit un grafic complet, cu termene clare și permanente, care cuprinde în plus și curățarea, spălarea, întreținerea sau reparația acestora.

(sursă info și foto : fb stefan.ilie.tulcea)

Leave a Reply

Close Menu