Suntem invitați să intrăm în marea familie a voluntarilor Crucii Roșii

Persoanele care doresc să devină voluntari în cadrul organizației Crucea Roșie Română pot veni vineri, 3 iunie, ora 17:00, la sediul Crucii Roșii din municipiul Tulcea, pentru a afla detalii despre activitatea de voluntariat.

Pentru a face acest lucru, trebuie să completăm și să trimitem la filiala din județ, un formular de înscriere, pe care îl putem descarca de pe site-ul crucearoșie.ro , unde găsim și răspunsul la întrebarea : Cine poate fi voluntar ?

Oricine poate sa devina voluntar de Cruce Rosie!

Cu totii avem cel putin o abilitate, pricepere sau talent pe care sa il putem pune in folosul unei persoane care are nevoie de ajutor.

Daca esti tanar: ai posibilitatea sa faci parte din cea mai prestigioasa organizatie umanitara la nivel mondial, intr-o echipa puternica, sa capeti experienta care te va ajuta sa obtii mai usor un loc de munca. Ca voluntar poti sa testezi o posibila cariera, sa-ti faci contacte si prietenii solide, sa-ti pui in practica ideile si entuziasmul, sa cunosti lumea altfel decat o stii acum.

Daca esti angajat: viata inseamna mai mult decat rutina casa – serviciu. Implicandu-te intr-o activitate de voluntariat poti schimba monotonia din viata ta cu bucuria si sentimentul de implinire ajutand un batran, un copil, o familie aflata in nevoie, salvand un om dintr-o situatie disperata. Construieste momente de neuitat alaturi de ceilalti 6 000 de voluntari ai Crucii Rosii Romane. E timpul sa faci o schimbare in viata ta!

Daca esti o persoana in varsta: ai posibilitatea sa impartasesti din experienta ta celor care au nevoie de ajutor. Poti fi un exemplu pentru cei tineri, dar si pentru cei de-o varsta cu tine. A fi varstnic nu inseamna resemnare si inactivitate, ci a fi o resursa importanta pentru societate.

Daca esti liber profesionist: Implicandu-te in activitati de voluntariat ai sansa de a acumula noi experiente, de a-ti forma noi abilitati, iti poti crea contacte care sa te conduca la un post asa cum ti-l doresti. Nu lasa timpul sa treaca pe langa tine! Umple-ti timpul cu multa bucurie! Sunt atatia oameni care au nevoie de tine,

scrie pe site-ul Crucii Roșii Romăne.

Fiecare voluntar de Cruce Rosie participa la cursuri de instruire privind Miscarea si Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii.

În funcție de abilități și preferințe, unui voluntar nou inscris ii este repartizată o anume activitate pentru care beneficiază, de asemenea, de instruire.

Cursurile sunt gratuite și obligatorii și la finalizarea acestora, voluntarii devin parte din marea familie de 97 de milioane de membri ai Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie din toată lumea, pregătiți să ajute oamenii din jurul lor.

(surse info și foto : Crucea-Roșie-Română-Filiala-Tulcea, crucearosie.ro)

Leave a Reply

Close Menu