O ambarcaţiune cu 27 de migranți a fost descoperită lângă Sf. Gheorghe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la începutul acestei săptămâni, în zona localității Sf. Gheorghe, o ambarcaţiune suspectă în care se aflau 27 de migranți sosiți din Turcia, ajutați de două călăuze, a anunțat azi Garda de Coastă.

Mai exact, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat ambarcțiunea care se îndrepta spre țărmul României, în apele navigabile internaționale și au monitorizat-o în scopul documentării activității infracționale.

Astfel, a fost interceptat grupul de 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Cele două călăuze au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Constanța cu propunere de arestare preventiva.

(sursă info și foto : comunicat Garda de Coastă)

Leave a Reply

Close Menu