You are currently viewing Braconaj piscicol în Deltă – peste 130 de kg de pește confiscate de polițiștii de frontieră tulceni într-o singură zi

136 de kilograme de pește și peste 500 de metri de plase ilegale au fost descoperite ieri de polițiștii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, împreuna cu reprezentanții Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol.

Astfel, ieri, 15 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, efectuând o acțiune în comun cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în zona Melea, Sf. Gheorghe, au depistat un cetățean român care desfășura activități de pescuit în perioada de prohibiție, dintr-o ambarcațiune.

Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit 270 metri de plasă și 113 kilograme de pește diferite specii.

 

Și tot duminică, 15 mai 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona Merheiul Mic au descoperit 325 metri de plase si 23 kilograme de pește, diferite specii.

În total, în urma acestor acțiuni dar și a unei activități identice din data de 12.05.2022, când s-au descoperit în zona lacului Sinoe : 30 de plase mono-filament, cu o lungime totală de 750 metri si 50 kg de pește diferite specii capturat în ele, polițiștii de frontieră tulceni au depistat 200 de kilograme de pește și 1500 metri de plase din material textil şi mono-filament.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”, plasele au fost confiscate, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil.

(sursă info și foto : comunicat Garda de Coastă)

Lasă un răspuns